2014-ben a Tündérfesztiválra íródott a Tündérkerti buborékok című mese, melyet tánciskolánk gyerek- és felnőtt táncosai mutattak be .

Tündérkerti buborékok

Írta: Kollárné Tóth Bernadett

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy varázslatos hely, amit tündérkertnek neveztek a régi öregek.

Csillagos, holdfényes estéken táncoló tündérek vidámsága töltötte meg a vidéket.Sehol másutt nem nyíltak olyan különleges virágok, mint azon a tájon. Volt a virágok között egy, ami a varázslatosnál is varázslatosabb volt.

A buborékvirág. Őrzője a buboréktündér gondosa ápolta, szeretettel óvta kedvencét.


Amikor a virág kelyhét kitárta, varázsbuborékok szálltak a magasba. Aki csak látta, megszépült és virágos jókedvre derült.


Tündérkertben nagyon sokféle tündér élt. Voltak naptündérek, virágtündérek, színtündérek…és fel sem tudnám sorolni valamennyit. A tündérek amikor csak tehették felkeresték buboréktündért s együtt táncoltak a harmatos pázsiton.

Tündérbirodalom határán élt egy csúf gonosz boszorkány. Hátán púp, vasorra mellett bibircsók, s a szándékai olyan feketék, hogy még az éjszaka is megrémült tőle. A banya már régóta szerette volna megszerezni a virágot.

Egy fondorlatos tervet eszelt ki. Mikor a buboréktündér elalszik, ellopja a virágot és ő lesz a világ legszebb tündére.

Szerencsére az őrző tündérek idejében észrevették.


A tündérek boldogok voltak, hogy sikerült elűzni a csúf boszorkányt. Jókedvükben táncra perdültek.

A banya azonban nem adta fel könnyen. Nem telt el sok idő, emberi léptékkel mérve csak néhány nap s boszorkány újra próbálkozott. Sajnos sikerrel járt!


Megdermesztette buboréktündért és ellopta a varázsvirágot.

Egész tündérkertet a szomorúság lengte át. Oda a kedves virág! Mi lesz most tündérkerttel? Mi lesz most buboréktündérrel?


Nem sok idő telhetett el és valami történt! Valami csodálatos dolog!

Megjelent a boszorkány és visszahozta a buborékvirágot, a tündért pedig feloldotta a dermesztő átokból!


A varázsvirág ugyanis megszépítette a boszorkányt. Nem külsőségben, hanem természetében!

A tündérek annyira megörültek a banya szívbéli jóságának, hogy egy szivárványszárnyat ajándékoztak neki. A buboréktündér segítségével a boszorkány csúfsága is semmivé vált.

Minden jó, ha a vége jó! A Tündéreknek többé nem kellett félteniük a buborékvirágot, a csúf boszorkány pedig szivárványtündérré változott!

Itt a mese vége, fuss el véle!